Skip to content

Blogikirjoituksia kiinteistö- ja isännöintialalta

Rekisteröidy kävijäksi kiinteistömessuille

Asunto Oy Euran perinnejulkisivukorjaus voitti 

Julkisivuremontti 2023 -kilpailun voittajat ovat ratkenneet. Voiton vei Asunto Oy Eura, toiseksi sijoittui As Oy Kaskitie 11–15 ja kolmannelle sijalle sijoittui As Oy Pitäjänmäentie 17. Palkinnot jaettiin tunteikkaissa ja jännittyneissä tunnelmissa 11.10.2023 Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Lue lisää

Osakkeenomistajan muutostyöoikeus taloyhtiössä

Olet juuri hankkinut asunnon taloyhtiöstä ja suunnittelet asunnon remontointia. Takapihalle olisi myös kiva rakentaa terassi ja asuntoon täytyy ehdottomasti asentaa ilmalämpöpumppu. Ei kai siinä muuta kuin valitsen vain hyvät remonttimiehet, jotka ryhtyvät töihin, ajattelet. Mikä muutostyöilmoitus?

Mia Pujals

Lue lisää!

Laina kuin laina, ei sen väliä. Ei suinkaan näin!

Oma koti on monen suomalaisen unelma, ja sen toteuttamiseksi monet turvautuvat lainoihin. Kaksi yleisintä lainatyyppiä ovat asuntolaina ja asunto-osakeyhtiölaina. Vaikka ne saattavat vaikuttaa samanlaisilta, niillä on merkittäviä periaatteellisia eroja, jotka voivat vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi ja asunnon hankintaprosessiin.

Ari Pauna

Lue lisää!

Taloyhtiöiden nousseet kulut rasittavat osakkaiden kukkaroa – mikä avuksi?

Menneen vuoden aikana ei ole voinut välttyä lähes viikoittaisilta uutisilta nousevista asumiskuluista. Tilanne on ollut moneltakin kannalta poikkeuksellinen. Taloyhtiöiden kulueristä lähes kaikissa on ollut nousupaineita, ja tämä on heijastunut merkittävinä korotuksina vastikkeisiin ja osakkaiden asumiskustannuksiin.
Juho Järvinen

Lue lisää!

Lakineuvonnassa usein kysytyt kysymykset

Lakineuvonnassa esiintyy melko usein kysymys, miten kustannusvastuu jakautuu tilanteessa, jossa osakas on omasta aloitteestaan aloittanut kylpyhuoneremontin, jonka aikana kylpyhuoneen rakenteissa havaitaan taloyhtiön vastuulle kuuluva kosteusvaurio.

Niklas Lindberg
Lue lisää!

Häiriötilanteiden hallinta vuokrasuhteissa

Yksi tyypillisimmistä häädön syistä on muiden asumisrauhaa loukkaavan häiritsevän elämän viettäminen – olipa häiriöitä aiheuttava sitten osakasasukas tai hänen vuokralaisensa.
Susanna-Maria Aarnivuo

Lue lisää!

Kerro, kerro kuvastin, mik’ paras lämmitystapa ois

Taloyhtiön hoitokuluista iso siivu, tyypillisesti 30-40 prosenttia sujahtaa energiaan ja veteen. Tuosta siivusta merkittävin osa käytetään tilojen ja lämpimän käyttöveden lämmitykseen.
Petri Pylsy

Lue lisää!

Pääomavastikkeiden tuloutus ja rahastointi – mistä ihmeestä on kyse?

Tiedätkö mistä on kyse, jos taloyhtiösi yhtiökokouksessa päätetään osakkaiden maksamien pääomavastikkeiden ja lainaosuuksien tulouttamisesta tai rahastoinnista?

Sanna Hughes

Lue lisää!

Uudet eettiset ohjeet edistävät isännöinnin vastuullisuutta

Pitkään valmistelussa olleet isännöinnin uudet eettiset ohjeet tulivat voimaan helmikuun alussa. Eettiset ohjeet luovat hyvän isännöinnin pelisäännöt. Muutoksilla tavoitellaan yhä avoimempaa ja vastuullisempaa isännöintiä.

Mia Koro-Kanerva

Lue lisää!

 

Energiankulutuksen vähentäminen on jaettu ponnistus

Keskeiseksi keinoksi selvitä uhkaavasta kriisistä nousi energian- ja sähkönkulutuksen vähentäminen. Talven aikana suomalaiset osoittivatkin taas kerran, miten talkoohengessä on voimaa.

Elina Moisio

Lue lisää!

Märkätilojen remontointi – mitä taloyhtöissä on huomioitava?

Taloyhtiön haasteellisimpia tiloja remonttien osalta on märkätilat. Korjausneuvonnassa yksittäisistä rakennusosista erottuu selvästi erilaiset haasteet asuintalon märkätiloissa.

Jari Halonen

Lue lisää!

Taloyhtiöt loppusuoralla huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä

Taloyhtiön osakeluettelotiedot on siirrettävä huoneistotietojärjestelmään tämän vuoden aikana. Kiinteistömessuilla 11.–12.10.23 ehdit hoitaa homman vielä taloyhtiöiden tukiklinikalla.

Markus Tast

Lue lisää!

 

Kiinteistön peruskorjaus on hyvä hetki parantaa energiatehokkuutta

Energiatehokkuusdirektiivin vaatimukset kiristyvät. Olisi järkevää, että energiatehokkuuden parantaminen voitaisiin jatkossakin yhdistää muihin korjaushankkeisiin.

Risto Kivi

Lue lisää!

Sovi taloyhtiössä yhteisistä pelisäännöistä ja asiat sujuvat

Kuka taloyhtiössäsi uudistaa kulahtaneen Suomen lipun? Mitä tehdään häiriköivän grillaajan kanssa, kuka häneen on yhteydessä? Kuka johtaa hallituksen kokousta? Kuka valmistelee asiat kokoukseen?

Anne Murtomäki

Lue lisää!

Kiinteistögeneralisti hakee messuilta uusia ajatuksia

Jos isännöitsijän ammatti keksittäisiin tänään, titteli olisi varmasti tyyliin ”taloyhtiön verkostomanageri”, ”asumisen varallisuudenhoitaja” tai ”kiinteistögeneralisti”.

Aki Salo

Lue lisää!

Vastuunjakotaulukot uudistuivat – Faktat haltuun!

Vastuunjakotaulukot ovat uudistuneet. Taulukkoja on laajennettu kattamaan rakennuskannan teknistä kehitystä sekä yleistyneitä ilmiöitä, kuten tuhoeläinten torjuntaan liittyvän vastuunjaon.

Jenni Hupli

Lue lisää!

Lue vanhempia blogikirjoituksia