Skip to content

Sovi taloyhtiössä yhteisistä pelisäännöistä ja asiat sujuvat

Kuka taloyhtiössäsi uudistaa kulahtaneen Suomen lipun? Mitä tehdään häiriköivän grillaajan kanssa, kuka häneen on yhteydessä? Kuka johtaa hallituksen kokousta? Kuka valmistelee asiat kokoukseen? Kysymysten listaa voisi jatkaa.

Kaverin taloyhtiön hallituksessa väännettiin kättä siitä, tekeekö puheenjohtaja vai isännöitsijä hallitusten kokousten esityslistan. Kalistelivat sarviaan useamman viikon ajan ja ottivat mittaa toisistaan, kun kumpikin osapuoli mielestään tiesi, mikä on oikea tapa. Taisivat lopulta päästä puolittaiseen yhteisymmärrykseen, että yhdessähän sitä tehdään.

Kannattaisiko kuunnella – ja kuulla – toista? Molemmat voivat toki olla oikeassa ja silloin pitää ehkä kummankin tulla puolitietä vastaan.

Onneksi harvemmin sarvien kalisteluun saakka mennään. Kannattaakin sopia pelisäännöistä ajoissa: kuka hoitaa, millaisia valtuuksia osapuolilla on esimerkiksi hankinnoissa, millä aikataululla sovitut työt hoidetaan ja niin edelleen. Kun pelisäännöt ovat selvät ja hommat hoituvat sovitusti, syntyy myös luottamus toiseen osapuoleen. Opitaan tuntemaan toisemme ja tiedetään, että kukin tekee oman osuutensa.

Anne Murtomäki, jäsenpalvelupäällikkö, Isännöintiliitto

Isännöintiliiton jäsenpalvelupäällikkönä ja aiemmin isännöitsijänä toimineena Anne seuraa isännöinnin arkea, asumista ja yhteiskunnallisia ilmiöitä. Sydäntä lähellä ovat myös isännöitsijän ja hallituksen välinen yhteistyö sekä asukasviestintä.