Skip to content

Kiinteistögeneralisti hakee messuilta uusia ajatuksia

Aki Salo
Vt. asiakkuusjohtaja, Isännöintiliitto

Rekisteröidy kävijäksi kiinteistömessuille

Kiinteistögeneralisti hakee messuilta uusia ajatuksia

Jos isännöitsijän ammatti keksittäisiin tänään, titteli olisi varmasti tyyliin ”taloyhtiön verkostomanageri”, ”asumisen varallisuudenhoitaja” tai ”kiinteistögeneralisti”.

Taloyhtiö on ideana melko yksinkertainen, mutta käytännössä varsin monimutkainen yhdistelmä taloutta, juridiikkaa, teknologiaa ja ihmissuhdeverkostoja. Isännöitsijän pitää selvittää isoja ja pieniä kysymyksiä, tehdä jatkuvaa priorisointia eri haasteiden välillä sekä käyttää hyvää pelisilmää taloyhtiön toimijoiden kanssa. Yksi tarvitsee insinöörimäisen lähestymistavan exceleineen, toiselle kannattaa puhua kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Taloyhtiömaailmaa pidetään syyttä suotta paikalleen jämähtäneenä. Totta on, että asunnoissa asutaan melko lailla samalla tavalla kuin vuosikymmeniä sitten, mutta ympärillä on moni asia muuttunut. Teknologiassa, lainsäädännössä, viestinnässä ja asukkaiden palvelutarpeissa tapahtuu koko ajan kehittymistä, joten isännöinti ei voi tuudittautua menneisiin tapoihin tai menetelmiin.

Messutarpeet vaihtelevat

Tiedonhaku ja uusien ratkaisujen selvittäminen on isännöitsijän perustyötä. Tämä selittää, miksi kiinteistöalan messuille riittää kävijöitä. Isännöitsijöiltä kysyttäessä kiinteistöalan messuvierailuille on monta perustetta. Messuilla pidetään yllä omaa tietotasoa, tervehditään vanhoja tuttavuuksia ja tavataan uusia sekä etsitään ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin.

”Tarpeet messuilla vaihtelevat, kiinnostavat osastot riippuvat aina siitä mikä on asiakkaille ajankohtaista”, kertoi eräskin isännöintiyrityksen toimitusjohtaja.

Lähtökohtaisesti kiinteistöalan uutuudet kiinnostavat, sillä koskaan ei tiedä mitä kysymyksiä taloyhtiöstä kumpuaa. Asiakkaat hakevat nykyään aktiivisesti tietoa, joten isännöinnin pitää pysyä hereillä ja mieluusti askeleen edellä.

”Messuilla pidetään yllä omaa tietotasoa, tervehditään vanhoja tuttavuuksia ja tavataan uusia sekä etsitään ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin.”

Ongelman kanssa osastolle

Selkeä tarve, haaste tai ongelma voi olla isännöitsijälle paras mahdollinen asia messuille mukaan otettavaksi. Näytteilleasettajan osastolla kysymys ”hei, miten ratkaisisit tämän” ohjaa keskustelun heti oikeaan asiaan eli loppuasiakkaalle lisäarvon tuottamiseen. Samalla punnitaan näytteilleasettajan edustajien osaamisen taso.

Parhaimmillaan messukohtaamiset tuottavat pitkäaikaisia kumppanuussuhteita, joissa isännöinti tuo pöytään oman kokemuksensa, palveluntarjoaja asiantuntemuksensa ja lopputuloksena on entistä parempia palveluja asukkaille. ”Kiinteistögeneralistilla” eli isännöitsijällä eivät asiakkaiden tarjoamat haasteet ihan heti lopu kesken, joten alan messuille on tilausta jatkossakin.

Kehittävää syksyä, nähdään Kiinteistömessuilla!

 

Rekisteröidy kävijäksi kiinteistömessuille

 

”Isännöitsijän pitää selvittää isoja ja pieniä kysymyksiä, tehdä jatkuvaa priorisointia eri haasteiden välillä sekä käyttää hyvää pelisilmää taloyhtiön toimijoiden kanssa.”

Aki Salo
Isännöintiliitto